POPIS TECHNOLOGIE
- Zařízení využívá technologie pulzního elektrického ohřevu ke zpracování potravy za nízkých teplot (cca 42°C).
- Vysokonapěťové pulsování je šetrným způsobem úpravy pokrmů, při kterém jsou zachovány všechny zdraví prospěšné látky, především vitamíny.
- Při zpracování dochází k otevření buněčných membrán v buňkách potravy, což umožňuje lepší vstřebávání vitamínů a enzymů v lidském těle.
- Potraviny jsou pulzním elektrickým polem sterilovány, a tedy vhodné pro přímou spotřebu.
UNIKÁTNÍ VLASTNOSTI A VÝHODY
- Způsob zpracování potravy je energeticky vysoce účinný (zařízení je napájeno z elektrické sítě 220V).
- Zpracování je velice rychlé (proces pulzace trvá pouhých pár vteřin).
- Otevření buněčné stěny, ke které dochází při procesu zpracování, umožňuje lidskému tělu snadnější vstřebání živin a vitamínů (například po zpracování mrkve pulzním ohřívačem přijme lidský organismus téměř 95% obsaženého betakarotenu, zatímco ze syrové mrkve by byl schopen přijmout jen 20%).
- Díky nízké teplotě je zpracovaná potrava vhodná i pro zákazníky dodržující raw dietu.
POTENCIÁLNÍ APLIKACE A VYUŽITÍ
- Zařízení je ideální pro využití při procesním zpracování potravy i jako domácí spotřebič.
- Jde o technologii s širokým tržním potenciálem, uplatnitelným pro četné skupiny koncových zákazníků (dětské pokrmy, výživa v medicíně, raw stravování, zdravé stravování).
- Možnost dalšího vývoje technologie, která otevře nové možnosti úprav pokrmů. -> Pulzací je možné dosáhnou dočasného otevření buněk, kdy lze do buňky vpravit jinou látku, např. barvivo, silice, či enzymy.
CO HLEDÁME
- Hledáme partnery z oblasti výroby zařízení pro zpracování potravy se zájmem o aplikaci nových technologií.